Interproject : Ο Χώρος μου του Άλλου

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Παρέμβαση στην υπόθεση Ring

Επιλέγω αυτήν τη φωτογραφία που βρήκα για να επισημάνω κάποια πράγματα σε σχέση με το ring σαν πράγμα-χώρο. Στο ring καταρχάς δε διαδραματίζεται ακριβώς ένα παιχνίδι. Πιο κοντά θα έλεγα είναι η έννοια του αγώνα ή της αντιπαράθεσης ή καλύτερα της σύγκρουσης (για να πάρω και θέση, κατά κάποιο τρόπο στο δίλημμα που βάζει η Χρυσάνθη). Επίσης το ring έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Βρίσκεται σε κοινή θέα επί τούτου.Αν παρατηρήσει καλά κανείς, όχι απαραίτητα αυτήν τη φωτογραφία , ο κόσμος που παρακολουθεί έναν αγώνα box έχει πολύ διαφορετική διάθεση απο κάποιον άλλο που παρακολουθεί πινκ πονκ ας πούμε..
2. Είναι ένας χώρος ξεκάθαρα περι-ορισμένος και μάλιστα αφαιρεί τη δυνατότητα από το άτομο που συγκρούεται εκεί να διαφύγει αν το χρειαστεί. Είναι διαφορετικό τα όρια να είναι χειροπιαστά και διαφορετικό να είναι νοητά. Και φυσικά, τα συγκεκριμένα όρια υπάρχουν για να απορροφούν τη δύναμη με την οποία πέφτει επάνω τους ο αγωνιζόμενος και να τον επιστρέφουν γρήγορα στον αντίπαλό του.
3. Από τον αγώνα αυτόν ο χαμένος ειναι ισοπεδωμένος. Και οι δύο βέβαια (νικητής και ηττημένος) συνήθως καταλήγουν τραυματισμένοι.
Πρόκειται δηλαδή για έναν αγώνα ιδιαίτερα βίαιο σωματικά (το πιο πιθανό και ψυχολογικά).

Οι σκέψεις αυτές νομίζω θα βοηθήσουν να επεξεργαστούμε καλά το θέμα και να σταθούμε ίσως και σε κάποιες από αυτές για να ξεδιπλώσουμε την αφήγησή μας.

1 σχόλιο: